Szczegóły produktu
Mata opakowaniowa jako uniwersalny materiał opakowaniowy przeznaczona jest do pakowania delikatnych wyrobów ceramicznych, szklanych, elektronicznych i elektrotechnicznych, jak i wyrobów meblarskich. Ponadto może być stosowana w przemyśle cukierniczym i spożywczym. Dzięki własnościom amortyzującym bardzo dobrze zabezpiecza wyroby przed wstrząsami i uszkodzeniami mechanicznymi w czasie transportu. Mata bez trudu dopasowuje się do kształtu wszystkich produktów, ma właściwości izolacyjne, chroni przed zanieczyszczeniami, działaniem wody i wilgocią.
Standardowe parametry techniczne
- Szerokość: 1200mm
- Średnica pęcherzyków: 10 mm
- Wysokość pęcherzyków: 4 mm
- Gramatura: 60, 70 i 110 g/m2 (mata 2-warstwowa)
- Nawinięcie: 100 mb
- Barwa: bezbarwna
Rodzaje maty opakowaniowej
- z antystatykiem
- 2-warstwowa
- 3-warstwowa
Atesty
Mata opakowaniowa bezbarwna posiada atest Państwowego Zakładu Higieny dopuszczający ją do kontaktu z artykułami spożywczymi.
Opakowanie
Mata nawijana jest na tuleje o średnicy wewnętrznej 76 mm i opakowana w worek z folii polietylenowej.
Do opakowania dołączona jest etykieta, która zawiera podstawowe informacje na temat parametrów produktu.